Gott Nytt År!

Vilken resa 2016 blev!
Fylld av spännande uppdrag och nya upplevelser! Här är några axplock...

GöteborgsOperan och Tyskland
Är verkligen hedrad över uppdragen att skapa ny musik och få se och höra den uruppföras både på GöteborgsOperan och i den vackra katedralen Basilika St Martin i Bingen, Tyskland. GöteborgsOperans fina Shakespearehyllning i föreställningen Play On  med institutionens egna strålande Barn- och Diskantkörer och musiker, med regi av Mia Ringblom Hjertner under ledning av Ida Rosén Hamrå bär jag med mig länge. Tack till alla inblandade! Likaså mötet med den tyska kören Clara Voce och de andra tonsättarna som skapat ny musik för att fira 600-årsjubileet av Basilikakatedralen i Bingen, där musikhistoriens vingslag var tydliga mitt i de vackra vindistrikten.

Turné med SCAUR och Sans och Balans
Scaur gjorde en grymt härlig turné med SCAUR i vårvinterns vackraste tid som sträckte sig från Piteå till Narvik - många mil blir det - men vad gör väl det när vi fick hela fjällvärlden på köpet och mötte en entusiastisk publik - det var både nytta och nöje som i en liten ask! 

Skolturnén med föreställningen Sans och Balans på uppdrag av Norrbottensmusiken var också en höjdpunkt - hela vägen från att ha drömt en natt att jag gjorde en föreställning som hette Sans och Balans och sedan samma morgon skrev 9 sångtexter direkt på studs och så musik till det-  till hela processen att bygga föreställningen på manus av Anna-Karin Hagström tillsammans med bästa tänkbara gäng; Anna-Karin, Sigge Löf  och Stefan Söderlund och med registöd av Kjell Peder Johansson.  

Arctic Light - ELEMENTS
Arctic Lights resa till Tyskland var en fantastisk avslutning på ett år då vi byggt och snickrat på den nya föreställningen ELEMENTS - så mycket delaktighet och engagemang från alla sångare i kören, grym scenisk input, inspiration och glädje av Charlotte Lindmark och helt ny musik skapad av Ulrika Emanuelsson, Anna Cederberg-Orreteg och undertecknad som uruppfördes i vackra Osnabrueck Castle och spelades in av Deutsche Rundfunk. Vilken glädje att få dela kreativa processer med er! 


Kreativ workshop med Norrbottens Läns Landstings kulturdivision 
Workshopen den 7 november i Acusticum i Piteå med ett trettiotal deltagare innehöll såväl teambuildande identitetsstärkande övningar som skratt, jojk, rörelse, lekfull improvisation och härlig energi och avslutades med en minikonsert i konserthusets trappa i den vackra foajén tillsammans med musikerna Johan Englund, Tomas Isaksson och Petter Olofsson. Grymt skoj att få dela detta med er!

Ny logga, grafisk profil och webb har också varit ett givande samarbete med Margaretha Wixner och Marie Dahlberg  - så kul att få lära sig en massa nytt på vägen! Tack till er!

Ser fram mot 2017 och fortsatta skrivprocesser, spännande kreativa integrationsprojekt, körworkshops,  Arctic Light-turné och en massa annat!
GOTT NYTT ÅR!
 

Kommentera gärna: