Just nu

2020 blir nog ett år som går till historien på många sätt... och att hela livet handlar om allt som gick om intet när det rackarns Covid-19 plötsligt tog världen med storm. När så mycket stannade av.
I min lilla vrå av världen känner jag tacksamhet för mina båda jobb - Norrbottensmusiken och Luleå Domkyrkoförsamling - trots att inget är som vanligt kämpar vi på och hittar nya vägar och mitt i utmaningarna bubblar det av kreativa processer som tar form och bygger utveckling.
Det är fint. Det lyser upp. 
Livet utanför jobben går mest ut på att komponera och forska för att hinna bli klar med min Masteruppsats under våren -21. SÅ intressant det är att kika in i forskningens värld och hitta musik i mig som jag inte visste fanns! Blir fnissigt och nästan löjligt glad över att få fylla på verktygslådan med allt möjligt. Så välbehövligt! Då gör det inget att mörkret faller ute och färgerna bleknar.  Mitt i allt elände finns möjligheten att i vår brusiga tid istället hitta ett lugn och kanske även odla mitt introverta jag och se vad som kan komma ut av det...SÅ ovant. Och härligt mitt i allt elande.
I stunder när jag landar i nuet och släpper taget om frustrationerna kring allt som inte blir och blev hittar jag ny peppig inspiration till att utveckla och bygga nytt.
Jädrans vad jag kommer vara redo när viruset drar sin kos!
Fram till dess får vi hålla i och hålla ut. 
 

Läs hela inlägget »

Vilken rivstart på hösten! Så många inspirerande projekt som hittat sin väg nu under starten på terminen. Vi har i helgen som var kickstartat projektet Existens  med Arctic Light och GöteborgsOperans blandade ungdomskör på GöteborgsOperan med workshop med fantastiska Operaimprovisatörerna. Helt UNDERBART! 
Nytt jobb i Luleå Domkyrkoförsamlings barn och ungdomskörer, Arctic Light firar 15 år med turné och ny CD-release, projektet Min Stad som äntligen tar fart med inspelning och släpp, turné med #RE-SPECT och annat... Vilket fantastiskt roligt jobb jag har! Att musiken bär en stor inneboende kraft och kan nå ut till och  beröra människor är ingen nyhet - inte heller att den är en viktig del i att bygga identitet 
och stärka människor inifrån och ut och få hjärtan att slå i takt, både bokstavligt och bildligt... Känner mig priviligierad som får arbeta med så många härliga människor - tillsammans blir vi starkare, gladare och helt enkelt bättre på många sätt! Det har inspirerat mig till sången Min Stad som jag skrev för ett tag sedan...att vi alla hör till, hör ihop och att vi alla, var och en, har viktiga kompetenser som vi kan bidra med. Det är vi som är staden, regionen, landet och världen. Det spelar roll vad just vi som individer gör. Vi kan alla sätta spår och göra goda avtryck, betyda något för någon, hjälpa till att skapa den värld vi vill leva i. Det är här och nu vi gör det. Var för sig och tillsammans. Nu kör vi!

Läs hela inlägget »

Utmanar mig själv och både njuter och våndas när jag kliver utanför bekvämlighetszonen och dyker in i komposition och konstnärliga forskningsprocesser på Internationella Masterutbildningen i Konstnärlig gestaltning vid Musikhögskolan i Piteå. SÅ inspirerande!!! Har förmånen att få lära och tänka nytt med hjälp av de bästa. Utveckling is the shit! 
Tiden går fort när en har roligt och hösten har sprungit iväg med en massa inspirerande och skojiga uppdrag utanför studierna. Kick-offdagar med föreläsningar och workshops kring kreativitet och ledarskap, SCAUR-uppdrag, Körprojekt, Arctic Light -resa till Hamburg och annat smått och gott. Nu är jag i skrivarbubblan och stänger in mig i novembermörkret. Efter jul väntar körworkshops i Örebro och Stockholm, CD-inspelning med Arctic Light och såklart ljusets återkomst. Det är gött å leva.

Läs hela inlägget »

Så har hösten dragit igång! Nya tider nya utmaningar - det känns gött. Har njutit vid havet av sommarens sol och värme och batterierna är laddade! Terminstart med härlig energiboost- kickoff tillsammans med Piteå Musik-och Dansskolas lärare.  VIlken förmån att få leda processerna <3
Och så RE-SPECT! föreställning på Norrbottensmusiekns utbudsdag med Charlotte Lindmark och bästa musikerna med avstamp i Me Too. Spännande att se vart turnébilen kommer att föra oss nästa höst!
Har rensat i kalendern nu för att göra plats för mer workshopjobb och skapande...Snart klar med manus till en Metodbok som jag fnulat fram och skrivit på ett tag nu. Känns bra att få samla ihop trådarna som ofta känns som mosaikbitar av olika delar - kommunikation, improvisation, körklang, röstvård,  koreografi, känslouttryck och lite annat smått och gott- kanske de bildar ett mönster tillsammans när det blir klart, vem vet?! 

Läs hela inlägget »
Äntligen har det vänt! Mörkret som vilat över vinterlandskapet får vika för vårljuset. Går ju rätt sakta, men ändå...45 minuter i veckan hörde jag nån som sa...Skottar snö för brinnande livet - har nog aldrig varit med om så här mycket snö redan...och laddar ny energi i skidspåret - gött!
Är inte så mycket för nyårslöften, men i år har jag faktiskt  en del klara mål - att följa skaparlusten och göra nya saker. Känns kul!
Går in i en skrivarbubbla några veckor och projektbygg med grymt inspirerande samarbetspartners - HURRA!
SÅ kul med ett nytt år!
Jag är redo för nya erfarenheter och utmaningar - 
Hej 2018 Bring it On!
 
Läs hela inlägget »

Wow! Tala om flow! Har just landat efter Årets Körledarkonvent i Umeå med så mycket  trevliga, roliga  och intressanta körmänniskor. Hurra! Lysande Greg Beardsell från Storbritannien höll workshops som fick taket att lyfta, Fordonskören från Skellefteå bjöd på Tunggung och lokala körer och grymma musiker gav fantastiskt fina konsertupplevelser där man rördes in i hjärtat. Operaimprovisatörerna gjorde en bejublad lunchkonsert tillsammans med NorrlandsOperans Barnkör. Galet roligt!


Är också SÅ GLAD och djupt hedrad , tacksam och stolt över utmärkelserna Årets Barn- och Ungdomskörledare i Sverige 2017 och Madeleine Ugglas Stipendium 2017!! Wohoo!
Och så vann ju mitt stycke "We Are One" andra pris och uruppfördes på NorrlandsOperan. Wohoo!Nyper mig i armen fortfarande och tror att jag ska vakna...

Känslan att ens arbete och slit värderas och premieras landar varmt och djupt i hjärtat och de fina nomineringarna lyser upp i höstmörkret... De kan vara bra att titta på regniga dagar när vinden blåser mot och livet går trögt... liksom den goa känslan att överallt i vårt avlånga land finns brinnande eldsjälar och körledarkollegor som fortsätter att driva, lyfta, engagera och skapa berörande musik tillsammans med sina körsångare. Så himla bra att ni alla finns! <3

Läs hela inlägget »

Ibland älskar jag mitt jobb extra mycket. Som när det tar mig till spännande platser och möten med fantastiska människor och jag får nypa mig i armen för att verkligen förstå att det händer. På riktigt.
I början av september åkte jag till Skàlholt på Island och workshopade med 40 härliga körledare från hela landet - och blev omedelbart förälskad<3.
Historiska vingslag, mystik, magiskt vackra miljöer och helt underbara människor i en skön blandning. Det kan liksom inte bli bättre! Under några dagar var det makalöst att få uppleva detta vilda och vackra landskap. Känslan av jordens rörelser under fötterna och vetskapen om den seismiska aktiviteten som ständigt pågår skapar en speciell atmosfär... naturens starkaste krafter ständigt närvarande...wow.
Och så människorna förstås!
 Så välkomnande, vänliga och generösa!
Två dagars körledarworkshop kring ledarskap, sceniskt uttryck, min musik och mina metoder med deltagare som i sin tur ger av sig själva, sin musikalitet och engagemang!
Djupgående och skrattsmittande samtal kring identitet och kreativitet.
Helt enkelt underbart!
Känner mig djupt tacksam och bär med mig denna isländska ljuspunkt rakt in i höstmörkret och blickar framåt mot nya workshops i Kiruna till helgen, projektbyggande, kulturdagar i Gällivare, körledarkonvent i Umeå och mycket annat... 
Vi ses!

Läs hela inlägget »

...ifall inte nån sätter fart... I år har det varit ovanligt långt till värme och vårkänslor - i alla fall om man tänker på vädret! Men nu är det juni och den ljusaste och vackraste av årstider är här. Dags att tanka energi och ladda batterierna. Grilldoft, långa sommarnätter då ljuset aldrig försvinner och dagar vid havet... då blir det utrymme att gå in i mitt skrivprojekt som legat och puttrat under våren. Det ser jag fram emot - att sitta ner och skapa och mejsla fram det som legat och velat komma fram under en längre tid! Ser också fram mot de projekt som växer fram sakta men säkert i samarbete med fantastiskt kreativa och härliga personer - och också att åka till Island i september och hålla workshops kör barn- och ungdomskörledare! Men först sommar...<3 Att hinna andas, vara och umgås med nära och kära<3 Kram!
 

Läs hela inlägget »

Slutet av april och själen drömmer om skira knoppar, grönt gräs och blåsippor...men icke! Snöyra, kall blåst och inga grönska så långt ögat når. Tröstar mig med att grotta in mig i ett skrivprojekt kring ledarskapstankar och filosofiska funderingar om vad som är kärnan i ett gott ledarskap och välmående grupper och arbetsplatser.  I vår tid när prestationerna ska stå som spön i backen och kraven svämmar över vill jag tro att det går att ändra  synsätt på vad som är framgång och rikedom. Jag tror verkligen att grunden är att vi börjar se varandra som de individer vi alla är och vilken inneboende potential som finns i alla.  Att det starkaste kapitalet är människorna. Jag tror att de flesta av oss vill bidra och känna oss delaktiga där vi är, utifrån de individer vi är. Läste en definition av begreppet en god kultur som fastnade: En anda eller en plats där man skapar förutsättningar för så många som möjligt att växa så mycket som möjligt. Det gillar jag! Att låta människorna vara med, att ge utrymme för utveckling och inveckling och både bra och dåliga idéer. Att dra ner på vårt höga tempo av allt som vi ska göra och faktiskt titta till lite extra runt omkring oss och mötas, ta in. Jag tror att en anda där det är tillåtet att var ful och dålig i en värld där vi annars alltid ska visa upp vår mest välputsade sida bidrar till gladare och friskare människor som blommar och kommer till sin rätt. Det blir en win-wineffekt som har en grym kraft! Där finns utrymmet att hitta sin kreativitet, inre drivkraft och motivation.  Där man blir sedd och där man duger som man är - där vill man vara, där vill man bidra och där mår man bra.
 
Kanske ryms ett Hurra! också mitt i snömodden...Min Shakespearesvit som jag skrev till GöteborgsOperans fina barn och diskantkörer och instruentalister finns nu utgiven hos Bo Ejeby! SÅ himla glad jag är över det... tack Bosse!
Men kom igen nu vädret! Kan vi komma överens här och nu: Sluta snöa!

Läs hela inlägget »

Redan april- så fort mars flög iväg! Mars har varit ett flygande fläng  känns det som! Fin turnépremiär med Arctic Light med offentliga föreställningen Elements i vackra Gällivare kyrka och sedan en massa härliga barn på skolkonserter - vilken härlig energi! Sedan bara hem och packa om väskan för möten i Umeå och så en sväng till Stockholm. Earth Hour workshopdag i vackra Uppensbarelsekyrkan med 70 fantastiska ungdomar och musiker och så en rolig dag på AF efter det. Varma vackra dagar i Stockholm - helt underbart! Sedan tillbaka i Piteå med Creative Sisters tillsammans med Margaretha Wixner och en samling sköna kvinnor i olika åldrar och nationalitet - måleri och sång i en grym blandning. Vilka fina möten genom konsten och musiken - varma glädjefyllda och meditativa - jag längtar redan till nästa gång!
 

Läs hela inlägget »

Aktivitetskalender

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Arkiv

Länkar

-

Etiketter