Just nu

2017

Wow! Tala om flow! Har just landat efter Årets Körledarkonvent i Umeå med så mycket  trevliga, roliga  och intressanta körmänniskor. Hurra! Lysande Greg Beardsell från Storbritannien höll workshops som fick taket att lyfta, Fordonskören från Skellefteå bjöd på Tunggung och lokala körer och grymma musiker gav fantastiskt fina konsertupplevelser där man rördes in i hjärtat. Operaimprovisatörerna gjorde en bejublad lunchkonsert tillsammans med NorrlandsOperans Barnkör. Galet roligt!


Är också SÅ GLAD och djupt hedrad , tacksam och stolt över utmärkelserna Årets Barn- och Ungdomskörledare i Sverige 2017 och Madeleine Ugglas Stipendium 2017!! Wohoo!
Och så vann ju mitt stycke "We Are One" andra pris och uruppfördes på NorrlandsOperan. Wohoo!Nyper mig i armen fortfarande och tror att jag ska vakna...

Känslan att ens arbete och slit värderas och premieras landar varmt och djupt i hjärtat och de fina nomineringarna lyser upp i höstmörkret... De kan vara bra att titta på regniga dagar när vinden blåser mot och livet går trögt... liksom den goa känslan att överallt i vårt avlånga land finns brinnande eldsjälar och körledarkollegor som fortsätter att driva, lyfta, engagera och skapa berörande musik tillsammans med sina körsångare. Så himla bra att ni alla finns! <3

Läs hela inlägget »

Ibland älskar jag mitt jobb extra mycket. Som när det tar mig till spännande platser och möten med fantastiska människor och jag får nypa mig i armen för att verkligen förstå att det händer. På riktigt.
I början av september åkte jag till Skàlholt på Island och workshopade med 40 härliga körledare från hela landet - och blev omedelbart förälskad<3.
Historiska vingslag, mystik, magiskt vackra miljöer och helt underbara människor i en skön blandning. Det kan liksom inte bli bättre! Under några dagar var det makalöst att få uppleva detta vilda och vackra landskap. Känslan av jordens rörelser under fötterna och vetskapen om den seismiska aktiviteten som ständigt pågår skapar en speciell atmosfär... naturens starkaste krafter ständigt närvarande...wow.
Och så människorna förstås!
 Så välkomnande, vänliga och generösa!
Två dagars körledarworkshop kring ledarskap, sceniskt uttryck, min musik och mina metoder med deltagare som i sin tur ger av sig själva, sin musikalitet och engagemang!
Djupgående och skrattsmittande samtal kring identitet och kreativitet.
Helt enkelt underbart!
Känner mig djupt tacksam och bär med mig denna isländska ljuspunkt rakt in i höstmörkret och blickar framåt mot nya workshops i Kiruna till helgen, projektbyggande, kulturdagar i Gällivare, körledarkonvent i Umeå och mycket annat... 
Vi ses!

Läs hela inlägget »

...ifall inte nån sätter fart... I år har det varit ovanligt långt till värme och vårkänslor - i alla fall om man tänker på vädret! Men nu är det juni och den ljusaste och vackraste av årstider är här. Dags att tanka energi och ladda batterierna. Grilldoft, långa sommarnätter då ljuset aldrig försvinner och dagar vid havet... då blir det utrymme att gå in i mitt skrivprojekt som legat och puttrat under våren. Det ser jag fram emot - att sitta ner och skapa och mejsla fram det som legat och velat komma fram under en längre tid! Ser också fram mot de projekt som växer fram sakta men säkert i samarbete med fantastiskt kreativa och härliga personer - och också att åka till Island i september och hålla workshops kör barn- och ungdomskörledare! Men först sommar...<3 Att hinna andas, vara och umgås med nära och kära<3 Kram!
 

Läs hela inlägget »

Slutet av april och själen drömmer om skira knoppar, grönt gräs och blåsippor...men icke! Snöyra, kall blåst och inga grönska så långt ögat når. Tröstar mig med att grotta in mig i ett skrivprojekt kring ledarskapstankar och filosofiska funderingar om vad som är kärnan i ett gott ledarskap och välmående grupper och arbetsplatser.  I vår tid när prestationerna ska stå som spön i backen och kraven svämmar över vill jag tro att det går att ändra  synsätt på vad som är framgång och rikedom. Jag tror verkligen att grunden är att vi börjar se varandra som de individer vi alla är och vilken inneboende potential som finns i alla.  Att det starkaste kapitalet är människorna. Jag tror att de flesta av oss vill bidra och känna oss delaktiga där vi är, utifrån de individer vi är. Läste en definition av begreppet en god kultur som fastnade: En anda eller en plats där man skapar förutsättningar för så många som möjligt att växa så mycket som möjligt. Det gillar jag! Att låta människorna vara med, att ge utrymme för utveckling och inveckling och både bra och dåliga idéer. Att dra ner på vårt höga tempo av allt som vi ska göra och faktiskt titta till lite extra runt omkring oss och mötas, ta in. Jag tror att en anda där det är tillåtet att var ful och dålig i en värld där vi annars alltid ska visa upp vår mest välputsade sida bidrar till gladare och friskare människor som blommar och kommer till sin rätt. Det blir en win-wineffekt som har en grym kraft! Där finns utrymmet att hitta sin kreativitet, inre drivkraft och motivation.  Där man blir sedd och där man duger som man är - där vill man vara, där vill man bidra och där mår man bra.
 
Kanske ryms ett Hurra! också mitt i snömodden...Min Shakespearesvit som jag skrev till GöteborgsOperans fina barn och diskantkörer och instruentalister finns nu utgiven hos Bo Ejeby! SÅ himla glad jag är över det... tack Bosse!
Men kom igen nu vädret! Kan vi komma överens här och nu: Sluta snöa!

Läs hela inlägget »

Redan april- så fort mars flög iväg! Mars har varit ett flygande fläng  känns det som! Fin turnépremiär med Arctic Light med offentliga föreställningen Elements i vackra Gällivare kyrka och sedan en massa härliga barn på skolkonserter - vilken härlig energi! Sedan bara hem och packa om väskan för möten i Umeå och så en sväng till Stockholm. Earth Hour workshopdag i vackra Uppensbarelsekyrkan med 70 fantastiska ungdomar och musiker och så en rolig dag på AF efter det. Varma vackra dagar i Stockholm - helt underbart! Sedan tillbaka i Piteå med Creative Sisters tillsammans med Margaretha Wixner och en samling sköna kvinnor i olika åldrar och nationalitet - måleri och sång i en grym blandning. Vilka fina möten genom konsten och musiken - varma glädjefyllda och meditativa - jag längtar redan till nästa gång!
 

Läs hela inlägget »

Hej Februari! Nu är ljuset på väg tillbaka och det känns gott i både kropp och själ med ljus och vårkänning! Startade med en välbesökt SCAUR-konsert i Jokkmokk på Club Ajá - ett riktigt mysigt ställe med härlig publik. Vi delade scen med grymma duon Sara och Samantha - en riktig höjdarkväll blev det! Ser också fram emot att föreläsa om Entreprenörskap i slutet av månaden och är grymt glad över projektet Creative Sisters som jag och Margaretha Wixner ska göra tillsammans senare i vår med stöd av Region Norrbotten. Det blir snågot helt nytt- en lustfylld energiboost med körsång, impro och Vedic Art i en skön kombo för kvinnor med olika bakgrund... återkommer om detta längre fram!

 

Läs hela inlägget »

Aktivitetskalender

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Arkiv

Länkar

-

Etiketter